ŽIVOT JE TOVÁRNA NA SNY

 

Zamyslely jste se někdy nad tím, o čem je vlastně život? Co má být jeho náplní? Jaké je naše životní poslání? 

Myslím si, že náš život definují naše SNY. Právě jejich naplňování určuje to, jaký náš život je, čím je naplněný a jestli jsme spokojené a šťastné.

Potřebujeme mít SNY, abychom se měly na co těšit. Abychom měly o co usilovat a abychom měly motivaci se měnit, posouvat a růst. Jakmile se naše SNY naplní, posuneme tím svůj život o level výš a objeví se další SNY, po kterých začneme toužit. A znovu budeme usilovat o jejich naplnění. 

Náš život je taková TOVÁRNA NA SNY. Není to fabrika s prací na směny u pásu, ale spíše taková tvůrčí dílna. Dílna, ve které jsme ředitelem, mistrem i dělníkem.

Každá z nás má svou továrnu. Každá máme svůj výrobní plán a pomyslný „vision board“ – nástěnku snů, přání a cílů. Já tuto nástěnku nosím pořád s sebou, visí na pozadí mé mysli.

My se teď vydáme na exkurzi do vaší továrny.

Udělejte teď malou inventuru.

Zasněte se a vypište si na papír, do mobilu či počítače všechny své sny, touhy, cíle a přání.

Po čem bez ohledu na svou aktuální situaci nejvíce toužíte?

Co chcete dokázat?

Co chcete mít?

Co chcete vyzkoušet, ochutnat, vidět, poslechnout, zkrátka ZAŽÍT na vlastní kůži? 

Vaše sny neznají hranic, nemají žádné limity! Jakkoliv vzdálené či nemožné se zdají být, napište si je!

Napíšu si je spolu s vámi.

CHCI:

  • dělat práci, která bude i mým koníčkem a bude mě naplňovat.
  • mít časovou svobodu – dělat kdykoliv cokoliv budu chtít.
  • mít finanční svobodu – nemuset počítat, co si budu moci dovolit koupit a zažít.
  • vydat tištěnou knihu, která bude druhým přinášet radost a užitek. (splnění tohoto snu je naplánováno na 29. 5. 2023)
  • pořádat vzdělávací akce a programy pro ženy.
  • cestovat bez limitů – Kuba, Bali, Dominikánská republika… 
  • skočit padákem.
  • pořídit si motorku. 
  • vidět a slyšet naživo vystoupení holandského DJ Armina Van Buurena. (tento sen se mi splnil dnes – 4. 7. 2022 🙂 )

 

Teď si po sobě své zápisky přečtěte. A jedno přání za druhým si představujte.

Zavřete oči a zasněte se.

Nezapomeňte, že vnímáme všemi smysly – vizualizujte si všechny vjemy, zvuky, vůně, obrazy, pohyby i doteky.

Jaké to bude, až svého snu dosáhnete?

Jak se budete cítit?

Jaká emoce vámi proudí?

Vizualizace je jedním z nejmocnějších nástrojů, který můžeme použít ke splnění svých snů a cílů. Naše představivost nezná hranic, nic není nemožné. A je vědecky dokázáno, že mozek nepozná rozdíl mezi představou a realitou. Tento biologický jev se nazývá RAS – Retikulární aktivační systém. Můžeme tak ošálit svůj mozek a nastavit ho na úspěch, na splnění snů. Tuto metodu do svého tréninku zavádějí třeba i vrcholoví sportovci, jedním z nich je například Michael Phelps, nejúspěšnější olympionik a nejlepší plavec světa.

O vizualizaci píšu více v knize Cvičebnice sebelásky.

Používám ji i jako jednu z efektivních technik během terapeutického sezení.

Toto jednoduché cvičení pravidelně opakujte – zejména tehdy, když začnete pochybovat nebo když se necháte pohltit svými bloky a okolím. Věřte, že tyto krize přijdou. I mně se často dějí. Myslete na to, že čím častěji budete vizualizaci praktikovat, tím intenzivněji posílíte svůj záměr a vytvoříte si tím návyk – vědomě si tak připravíte prostředí na to, aby se vizualizace naplnila. 

Já si každý den vizualizuji některý ze svých snů a posiluji víru v jeho naplnění. Už totiž věřím v sebe a taky v to, že mám svůj život ve svých rukách. Jsem svobodná a plně odpovědná za svůj život, jsem tvůrce svého života. Rozhoduji se sama za sebe, přijala jsem své bloky, využívám příležitostí, vystupuji z komfortní zóny a jdu za tím, po čem toužím.

Každý den dělám kroky ke svému štěstí, ke své svobodě, ke splnění svých snů.

Naučila jsem se to. A můžete se to naučit i vy!

V květnu 2020 jsem se dostala do bodu, dost nepěkného bodu, kdy jsem přestala vidět smysl dál žít. Trpěla jsem depresí a úzkostí. Chtěla jsem si vzít život, nebýt tady. Naštěstí se mi to nepovedlo a začala jsem pracovat na svém novém JÁ. Po třičtvrtě roce této dřiny jsem konečně zažila zvláštní pocit, nepřenositelnou zkušenost, takové vnitřní osvícení a transformaci.

Jak jste se mohly dočíst ve článku CO JE KLÍČEM K LEPŠÍMU ŽIVOTU, datuji začátek svého NOVÉHO ŽIVOTA dne 11. 2. 2021. Svou cestu k tomuto transformačnímu okamžiku popisuji TADY.

Tehdy jsem snad ještě měsíc byla jako na drogách, na obláčku, vše jsem viděla zcela jasně a jednoduše. Zase jsem měla chuť žít, jako bych najednou přesně věděla, co a jak mám udělat, abych byla šťastná, aniž by mi to někdo diktoval a nějak mě ovlivňoval. Objevila jsem kouzlo vědomého života, sebelásky a pozitivní psychologie. A začaly se dít věci. Znovu jsem se narodila, zamilovala jsem se do sebe na druhý pohled a začala žít svůj NOVÝ LEPŠÍ ŽIVOT..

Až do tohoto transformačního okamžiku ale můj život ovlivňoval STARÝ SVĚT. Jaký byl? 

V tomto světě jsem se nechala ovlivňovat druhými, neuměla jsem říkat NE, neuměla jsem si nastavovat hranice a nechala se ovlivňovat strachem. Strachem z neúspěchu a z opuštění. Bála jsem se, že mě druzí nebudou mít rádi, že pro ně nebudu dost dobrá a hodná lásky, opory a podpory. Nedovolila jsem si být sama sebou, autentická, otevřená a upřímná. Nedovolila jsem si dělat, co mě baví a naplňuje. Nedovolila jsem si mít sebe na prvním místě. Musela jsem vždy nejprve uspokojit potřeby a přání druhých. Nedovolila jsem si odpočívat. Byla jsem na sebe přísná a neustále se srovnávala s druhými. Měla jsem pocit, že musím pro druhé být VÍC, že musím pro druhé dělat VÍC.

A nedovolila jsem si bez výčitek jít za svými SNY.

V tomto světě mě ovlivňovaly vzorce chování, které jsem v sobě měla od dětství naprogramované.

Poznáváte se v tom? Myslíte, že vás ovlivňuje tento svět? Máte v sobě podobné omezující vzorce a programy?

Pak mám pro vás dobrou zprávu! 

Během své transformační cesty jsem přišla na to, že všechny ty bloky, přesvědčení a překážky máme jen ve své hlavě a my máme tu moc měnit vzorce a programy uvnitř.

Máme tu moc měnit své myšlenky, pocity, emoce a činy. Tím pak můžeme přímo ovlivnit i své výsledky a změny – své úspěšné kroky k cíli, ke splnění svých snů a k lepšímu životu. Můžeme začít žít NOVÝ ŽIVOT.

Úspěch je totiž o pravidelných krůčcích správným směrem, ty pak dohromady tvoří obrovské skoky – ty velké životní změny a splněné sny, po kterých tolik toužíme. 

Chcete-li opravdu změnit svůj život k lepšímu, chcete-li si plnit své sny a přání, stačí se rozhodnout a vykročit. Teď a tady. Udělejte ten první krůček. Ještě dnes. Nečekejte na vhodnější dobu, na lepší příležitost a lepší podmínky. Nečekejte na „AŽ“. Vykročte!

Nemusíte hned znát veškeré následující kroky – s tím už vám ráda pomůžu já. Já jsem si totiž cestu k lepšímu životu vyšlapala a ano, občas jsem zakopla a spadla, špatně odbočila, zapochybovala a zastavila se. A právě proto, že už vím, proč jsem tyto překážky na cestě měla a proč jsem dopustila, aby mě ovlivňovaly a táhly zpátky, vám dokážu pomoci tou cestou jít rychleji a efektivněji.

Ale ten nejdůležitější KROK je na vás! Tím krokem je ROZHODNOUT SE. To je ta nejdůležitější věc, která vede k úspěchu. Vím, že vykročit do neznáma, do toho NOVÉHO SVĚTA, vyžaduje obrovskou ODVAHU. Ale věřte, že to stojí za to!

„Všechny naše sny se mohou stát skutečností, pokud máme odvahu je následovat.“

Walt Disney

Další dobrou zprávou je, že na to nemusíte být samy. Vytvořila jsem projekt LOVE HAPPENS, aby pomáhal každé z vás, aby vám dodal ODVAHU, INSPIRACI, MOTIVACI A PODPORU. 

Chci vám skrze tento projekt pomoci dosáhnout vašich snů a cílů. Chci vám pomoci na vaší cestě za lepším životem.

Využijte příležitosti a udělejte první krok na své cestě k lepšímu životu.

Pořiďte si e-knihu KROK ZA KROKEM K LEPŠÍMU ŽIVOTU: Cvičebnici sebelásky.

 

Díky ní se naučíte ŽÍT ve štěstí, lásce a radosti. Naučíte se měnit své myšlenky, přeprogramovat své vzorce chování, naučíte se používat své největší BLOKY jako své pomocníky a nástroje růstu. Naučíte se problémy vnímat jako VÝZVY. Naučíte se přeskakovat své limity, budovat nové návyky, a posouvat se tak KROK ZA KROKEM k lepšímu JÁ.

Naučíte se tvořit svůj LEPŠÍ ŽIVOT a začnete si PLNIT SVÉ SNY.

V každé z nás jsou dvě misky vah. Vždy máme dvě možnosti.

Buď se necháme ovlivnit strachem nebo se začneme vědomě ladit na lásku.

Vím, jak je těžké překonávat své zažité stereotypy a bojovat s negativními vzorci chování. Vím, jaká je dřina na sobě neustále pracovat a měnit své myšlení. Vím, jaké to je překonávat strach a jaké to je o sobě neustále pochybovat. Vím, jaké to je, když mi můj mozek neustále připomíná, že na to nemám, že to nedokážu, že se vždycky něco pokazí.

Právě strach bývá tím největším blokem, který nám stojí v cestě za splněnými sny. Vlivem strachu máme tendenci ve všech situacích vidět tu horší variantu, naše zažité stereotypy a vzorce nás neustále ovlivňují. V jakékoliv situaci, vždy TADY A TEĎ ale můžeme dát přednost buď strachu, nebo to zkusit jinak.

Nenechte se dál ovlivňovat strachem a rozhodněte se tentokrát z lásky k sobě. 

Pamatujte, že SNY jsou tady od toho, aby se plnily!

Na konci života totiž budeme litovat jen toho, co jsme neudělaly a nezažily. Budeme litovat nabízených příležitostí, kterých jsme nevyužily…

terapeutka a zakladatelka LOVE HAPPENS | autorka knihy Cvičebnice sebelásky | žena, která vyhrála nad depresí a úzkostmi Můj příběh si přečtěte zde >>

Chcete, abych vám dala vědět, jakmile vydám další článek?

Neuniknou vám tak žádné novinky o osobním rozvoji a SEBELÁSCE.

Vaše osobní údaje (e-mailová adresa) jsou u mě v bezpečí a budu je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Souhlas se zasíláním novinek je možné kdykoli zrušit stisknutím tlačítka "Odhlásit".

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • PŘESTAT PŘEŽÍVAT A ZAČÍT ŽÍT!

    Terapie a transformační programy:

    TERAPIE

     

  • 7 POSELSTVÍ

    ... "Být šťastná!"... 🙏 ▫️ Předám vám 7 POSELSTVÍ, které zažehnou tu správnou motivaci a vaši touhu po změně!

  • CO JE KLÍČEM K LEPŠÍMU ŽIVOTU?

    Na své cestě ze dna jsem našla odpověď – najdete ji v e-průvodci KLÍČ K LEPŠÍMU ŽIVOTU, který je pro vás volně ke stažení! 🎁

  • Uvědomily jste si, že NEŽIJETE život, o kterém jste snily a jaký jste si pro sebe představovaly?

    Přály byste si žít lepší život? Pojďme do toho společně! Pomůžu vám. Ukážu vám, že existuje CESTA K LEPŠÍMU ŽIVOTU. Znám postupy, techniky a metody, díky kterým budete mít svůj život ve svých rukou. A ráda vám své znalosti, zkušenosti a dovednosti předám. 💛 Nejprve vám ale položím KLÍČOVOU OTÁZKU...

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • ! PRODEJ TIŠTĚNÉ KNIHY CVIČEBNICE SEBELÁSKY !

    Prodej tištěné knihy v nakladatelství Albatros Media:

    v e-shopu ZDE ––>

  • Potkáme se na Facebooku: